Zorgambassadeur

CULTUURSENSITIEVE ZORGAMBASSADEUR

Het potentieel van mensen met migratieachtergrond en (informele) zorgervaring wordt te weinig ingezet. Het is onze overtuiging, ondersteund door ervaringen binnen vergelijkbare projecten van EVA bxl, dat de talenten van deze mensen in de zorgsector belangrijk zijn voor een maatgerichtere zorgverlening.

Zorgorganisaties worden uitgedaagd om hun zorgaanbod aan te passen aan de noden van een heel divers publiek in Brussel. Ouderen hebben nood aan een netwerk van zowel formele als informele zorg. Niet alle ouderen zijn in staat om dat netwerk te creëren. Dat kan enkel tot stand komen als verschillende actoren zoals burgers en organisaties samenwerken in een buurt, dicht bij de oudere.

EVA bxl en haar partners, VUB, Groep INTRO en Kenniscentrum WWZ, ontwikkelde in 2016 het ESF-project ‘Innovatief wijkzorgmodel op maat van een kwetsware buurt’, klik HIER voor meer info.

Vanaf oktober 2018 kregen wij de kans om dit ESF-project verder uit te bouwen, klik HIER voor meer info.

 

Project met de steun van het Europees Sociaal Fonds – Oproep Transnationaliteit III -, de Vlaamse Gemeenschapscommissie Directie Welzijn, VDAB Brussel en het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting-.