De Baobab

De Baobab wil bijdragen om krachtig onderwijs te bevorderen op maat van Brusselse kinderen met diverse achtergronden en thuissituaties. We willen de relatie tussen de school, kinderen, ouders en de buurt versterken door structureel rolmodellen te integreren in het Nederlandstalig Brusselse basisonderwijs.

Momenteel vinden te weinig Brusselaars hun weg naar de lerarenopleiding en het lerarenberoep. Brusselaars zonder diploma hoger onderwijs die over de nodige motivatie en competenties beschikken, krijgen de kans om in een werknemersstatuut samen met een ervaren kleuteronderwijzer meteen aan de slag te gaan. Daarnaast worden de kleuteronderwijzers in opleiding intensief gecoacht in een 4-jarig traject om een volwaardig diploma kleuteronderwijs te behalen. Nadien volgt er begeleiding om in de ambt kleuteronderwijzer tewerkgesteld te worden in  Brussel.

Om dit initiatief te realiseren werkt EVA vzw  in partnerschap samen met het Onderwijscentrum Brussel, Brusselse lerarenopleidingen kleuter, Huis van het Nederlands en een aantal Brusselse Nederlandstalige basisscholen. Het initiatief wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie, directie onderwijs en opleiding.

Ben je gedreven en werk je graag met kinderen? Ben je Brusselaar en wil je graag voor de klas staan? Bekijk dan snel onze vacature ‘kleuteronderwijzer in opleiding’ via deze LINK.

Wil je meer weten over De Baobab? Bezoek onze website www.debaobab.be

Volg ons reilen en zeilen op social media: Fb: https://www.facebook.com/debaobab.evavzw/