๐Ÿš€NEW WEBSITE ONLINE ๐Ÿš€: Cultuursensitieve Zorg

Veel Brusselse senioren vinden niet de weg naar de juiste zorg. Ze hebben nood aan een warm netwerk van formele en informele zorg. Ze worden dan best omringd door burgers en organisaties die van wanten weten, dicht in hun buurt. Het potentieel van mensen met een migratieachtergrond en informele zorgervaring wordt hierbij te vaak over het hoofd gezien. Zij kunnen de brug vormen tussen senioren en het zorg- en welzijnsaanbod voor een meer cultuursensitieve en toegankelijke zorg.

In oktober 2018 start EVA bxl in samenwerking met opleidings- en zorgpartners een actieonderzoek om een buurtgericht zorgmodel te ontwikkelen in twee superdiverse Brusselse buurten, namelijkย  Kuregem en de Brabantwijk. Werkzoekende mantelverzorgers met zorgervaring volgen een valoriserend opleidingstraject. Ze gaan aan de slag bij zorgpartners in de twee wijken en onderzoeken welke betekenisvolle rol ze kunnen spelen als connecteur tijdens hun zoektocht naar kwetsbare ouderen. Parallel volgen zorgprofessionals en vrijwilligers uit de buurten Kuregem en de Brabantwijk workshops rond cultuursensitieve en buurtgerichte zorg. Samen experimenteren we per wijk hoe een buurtgericht zorgmodel vorm kan krijgen.

EVA bxl lanceert een nieuwe interactieve website dat het verhaal van het project in drie verschillende perspectieven vertelt. Benieuwd? Klik HIERย en ontdek onze ervaringen en lessons learned via de website.

 

Terug