Terug

Buurtgerichte zorg

Zorgorganisaties reiken graag de hand aan het diverse Brusselse publiek. Dat vraagt ook een divers en maatgericht aanbod. Want goede zorg wordt door iedereen op een eigen wijze ingevuld.

Senioren hebben nood aan een netwerk van warme (in)formele zorg. Dan worden ze best omringd door burgers en organisaties die van wanten weten, dicht in hun buurt. Het potentieel van mensen met een migratieachtergrond en informele zorgervaring wordt hierbij te vaak over het hoofd gezien.

In dit project onderzoekt EVA bxl hoe werkzoekenden mét mantelzorgervaring, die hierin een VDAB erkend leertraject volgen, een betekenisvolle rol kunnen opnemen. Parallel volgen zorgprofessionals en vrijwilligers uit de buurten Kuregem en de Brabantwijk workshops rond cultuursensitieve- en buurtgerichte zorg. EVA bxl bundelt deze ervaring om een buurtgericht zorgnetwerk voor ouderen uit te tekenen en te testen in Kuregem en de Brabantwijk.

Voel de passie van de zorgambassadeurs via de onderstaande filmpjes.

 

Contact:

Veerle Van Kets 02/274 01 98 Veerle.vankets@evabxl.be

Kamille De Backer 02/274 01 98 Kamille.debacker@evabxl.be

Parnters: Kenniscentrum WWZ, VUB – BAS, Groep INTRO, Brusselleer, Aksent, Familiehulp,  Medikuregem, Cosmos, Maison Biloba Huis, Gammes, en nog vele andere.

Met steun van Vlaamse Gemeenschapscommissie Welzijn, Vlaams Gemeenschap (VDAB en Vlaams Brusselfonds) en Fonds Dr. Daniël De Coninck beheerd door Koning Boudewijnstichting.