Terug

CALICO

Degelijke en betaalbare huisvesting vinden in Brussel is niet niks en voor de meest kwetsbare groepen al helemaal niet. EVA bxl geeft heel graag mee vorm aan het innovatieve project CALICO: CAre and LIving in COmmunity. 

CALICO is gebaseerd op het Community Land Trust-model. Het project omvat 34 nieuwe woningen en benadrukt zijn visie op een inclusief huisvestingsbeleid. Interculturele solidariteit over de generaties heen staat centraal bij CALICO.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en CLTB realiseren samen met diverse organisaties, gemeentelijke instantie en universiteit het project gedurende 3 jaar.

Meer weten?

Ontdek nu de gloednieuwe website van CALICO : www.calico.brussels  of lees alles over Calico in het rapport van UIA, juni 2020.

Contact:

Isabelle Verbist 02/274.01.96 Isabelle.verbist@evabxl.be

EVA bxl deelt hier haar expertise met pittige partners als het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – Brussel Huisvesting, Community Land Trust Brussel, Pass-Ages, Angela. D, VUB (Centre for Urban Research en BAS), perspective.brussels, Logement pour tous, de gemeente Vorst en OCMW van Vorst