Terug

Wijk in actie

Het is er indrukwekkend divers, in de Schaarbeekse Brabantwijk. De buurt behoort tot de armste van het Gewest, is dichtbevolkt en lijkt een populaire doorgang voor pendelaars, klanten van de Brabantstraat en voor prostitueebezoekers.

EVA bxl is al jaren actief in deze wijk en weet als geen ander dat een flink aantal bewoners zich in de steek gelaten voelt. Te vaak wordt er gefocust op problemen waardoor het potentieel van mensen over het hoofd wordt gezien.

Het project CitizenDev – de betrokken burgers noemen het Wijk in Actie/Quartier en Action – detecteert dit potentieel en geeft de mogelijkheid aan mensen om hun talent verder te ontplooien. Het buurtlokaal wordt geleid door burgers en straalt dynamiek uit, want samen wordt er geleerd en gerealiseerd. Burgers zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het buurtlokaal.

Er zit leven in het wijklokaal dat zinvolle initiatieven herbergt zoals een repair café, een kledingbeurs, een telefoonlijn, een initiatief voor schoolondersteuning van kinderen en ouderen. En de bewoners blijven met nieuwe ideeën komen…

Smaak naar meer info?

 

Contact:

Secretariaat 02/274 01 90  secretariaat@evabxl.be

 

Partners: Bral, CLTB, Saint-Louis, ULB, Maison Biloba Huis, Brede school Noord en diverse lokale partners en buurtbewoners uit de Brabantwijk.

Met steun van Innoviris (oproep Co-Create), het stadsvernieuwingscontract Brabant Noord – Sint-Lazarus, Renovas en de gemeente Schaarbeek.