Terug

Cultuursensitieve zorgambassadeur

 

Zorgorganisaties reiken graag de hand aan het diverse Brusselse publiek. Maar dat veronderstelt ook dat ze een divers en maatgericht aanbod te bieden hebben. Want goede zorg, dat wordt door iedereen op een andere manier ingevuld. EVA bxl bracht vraag en oplossing samen in een vernieuwend project.

Senioren hebben nood aan een netwerk van warme (in)formele zorg. Dan worden ze best omringd door burgers en organisaties die van wanten weten, dicht in hun buurt. Mensen met een migratieachtergrond en informele ervaring in de zorgsector vertegenwoordigen een hoop talent. Maar hun potentieel wordt te vaak over het hoofd gezien.

In het project van EVA bxl volgen werkzoekende mantelverzorgers met zorgervaring een werkleertraject tot cultuursensitieve zorgambassadeur. De zorgprofessionals die werken in de organisaties waar de toekomstige zorgambassadeurs aan de slag zijn, volgen een opleiding rond cultuursensitieve- en buurtgerichte zorg. We bundelen hun en onze ervaring om een buurtgericht zorgnetwerk voor ouderen uit te tekenen en te testen in Kuregem en de Brabantwijk.

Voel de passie van de zorgambassadeurs via dit filmpje.

Contact:

Luc De Witte 02/274 01 98 Luc.dewitte@evabxl.be

Veerle Van Kets 02/274 01 98 Veerle.vankets@evabxl.be

Kamille De Backer 02/274 01 98 Kamille.debacker@evabxl.be

EVA bxl kroop hier in de huid van co-ontwikkelaar, samen met Kenniscentrum WWZ, VUB – BAS, Groep INTRO, Odisee – HIG, Brusselleer, CVO Brussel, Aksent, Familiehulp, Solidariteit voor het Gezin, Thuiszorg Brabant, Medikuregem, Cosmos, Maison Biloba Huis, Gammes, en nog vele andere.

Met financiële steun van ESF (Vlaanderen en Europa), Vlaamse Gemeenschapscommissie Welzijn, Vlaams Gemeenschap (VDAB en Vlaams Brusselfonds) en Fonds Dr. Daniël De Coninck beheerd door Koning Boudewijnstichting.