Terug

Cultuursensitieve Zorgambassadeurs: Valoriseren van talenten+

 

Het transnationaal ESF-project ‘Cultuursensitieve Zorgambassadeurs: Valoriseren van talenten+’ wil het potentieel van werkzoekende met een migratieachtergrond en met mantelzorgervaring zichtbaar maken, versterken en valoriseren. Deze personen vertegenwoordigen een hoop talent. Hun potentieel wordt te vaak over het hoofd gezien, maar zij kunnen een betekenisvolle rol opnemen binnen de zorgsector.

EVA bxl wil deze troef uitspelen door voor deze groep een toegankelijk en aantrekkelijk leerwerktraject tot cultuursensitieve zorgambassadeur te ontwikkelen.

EVA bxl laat zich hierbij inspireren door de samenwerking met transnationale partners uit Finland en Zweden. Onder de vlag ‘Empowering Migrants for Employment’ (EME) leren EVA bxl, TSL, de gemeente Pitea en ABF van elkaars goede praktijken om de werkgelegenheid van personen met een migratieachtergrond te verbeteren. Samen versterken de transnationale partners hun praktijkkennis over een inclusieve benadering van beroepsgerichte opleidingen.

Ben jij ook benieuwd naar wat de Finse en Zweedse partners in hun mars hebben? De resultaten van het wederzijds leer- en evaluatieproces zijn zichtbaar op de website van het EME-project.

Ontdek ook het onbenut talent van de zorgambassadeurs via dit filmpje en ontdek onze ervaringen en lessons learned via de interactive website HIER.”.

 

 

Contact:

Veerle Van Kets 02/274 01 98 Veerle.vankets@evabxl.be

Kamille De Backer 02/274 01 98 Kamille.debacker@evabxl.be

Parners: Kenniscentrum WWZ, VUB – BAS, Groep INTRO, Brusselleer, Aksent, Familiehulp,  Medikuregem, Cosmos, Maison Biloba Huis, Gammes, Arbetarnas bildningsförbund, Piteå Kommun, Työväen Sivistysliitto en nog vele andere.

Met steun van ESF (Vlaanderen en Europa)