Terug

Samen voor een Diploma

 

EVA bxl lanceert een nieuwe dienst voor  (jong)volwassenen Brusselaars met migratiegeschiedenis  die graag een diploma hoger onderwijs behalen dat overeenstemt met hun talenten en professionele aspiraties. Op deze manier hopen we mensen met een migratiegeschiedenis, die nog steeds ondervertegenwoordigd zijn in het hoger onderwijs, een boost te geven.  

Hoe pakken we de tekorten in personeel in de welzijns- en zorgsector aan? Hoe kunnen we de talenten van deze Brusselaars mobiliseren en het personeelskader  van jouw organisatie diverser maken? Hoe zorgen we voor meer diversiteit in leidinggevende functies en bestuursraden.

Samen voor een Diploma biedt gedurende 1 academiejaar een mentor aan, organiseert vormings – en netwerkmomenten, gaat op zoek naar aangepaste studieplekken.

Samen voor een Diploma is opgebouwd uit 5 bouwstenen: ambassadeurschap, duo mentor/mentee, netwerkversterking, taalondersteuning en aangepaste studieplekken. Samen voor een Diploma is een beweging waar kennis, verhalen en talenten van Brusselaars gedeeld worden. Welzijn, gelijkheid en vooruitgang creëren voor iedereen: daar staan wij elke dag voor op.

 

 

logo:NOMUSS www.nomuss.art

 

 

Contact:

Pascaline Mbida 0470/19 79 88  samenvooreendiploma@evabxl.be

 

Partners: Leerwinkel Brussel vzw, het Huis van het Nederlands Brussel, Huis voor gezondheid, Erasmushogeschool Brussel, Odisee Brussel, UAB

 

Met steun van VGC Welzijn, Gezondheid en Gezin en Coördinatie Brussel – Polsslag Brussel